Home / Poker Savjeti / All-in

All-in

allin

Ovaj deo je više za one koji poseduju malo više praktičnog znanja. Sasvim precizno, onima koji već imaju više novca na računu od iznosa s kojim sedaju za jedan pokerski sto. (Naravno, ima onih koji igraju tako što ponesu sve pare koje imaju za jedan sto – to takođe izaziva jednu vrstu psihološkog efekta, zastrašivanje – ali, ja npr. više volim poneti svugde samo preporučenu količinu novca, čak i ako na računu imam nekoliko hiljada dolara. Neka misle da sam i ja još jedan početnik koji je samo željan par sati razbibrige.)

Znači, pretpostavimo da si sa 50 $ seo da igraš za neki sto od ½ $. Pošto se kolo sreće okreće, ‘ladno se može desiti da nakon sat vremena imaš ispred sebe svega 12-15 $. Moj savet u ovom slučaju: nemoj čekati da ti ponestanu svi žeton , bolje je da već sada kupis još!
Naime, bilo kada može doći red na partiju u kojoj ćeš dobiti neku monster kombinaciju, a da pri tome još neko ima dobre karte. Tada će naravno krenuti ogromna licitacija, a moguće je da tebi ponestane para. Zbog all-in pravila naravno je da nećes ispasti iz igre, dobićeš deo pota koji ti sleduje, ali bi možda bilo tamo još par dolara koje si mogao dobiti da si imao malo više žetona.

Jedan svež, događaj od pre nekoliko dana: igrao sam za stolom od ½ £, bilo je tu par ružnih river – kill-ova, pa sam se lepo stanjio na 14 £. Već sam taman mislio da uplatim narednih 20£, ali pre nego sto sam i stigao da učinim šta sam nameravao, krenuo je sledeći krug i ja sam dobio jedan par kečeva. Podigao sam ulog, naravno, ostali su me ispratili. Flop: AKT. Ludo podizanje, ja sam samo sve ispratio. Turn: T. Maximalno smo dizali. River: J – čak šta više, na stolu su bile 3 karte iste boje. Podrazumeva se da je usledilo nenormalno podizanje uloga, samo što je meni kod drugog koraka ponestalo novca! Pot koji sam odneo iznosio je 61 £, ali da nisam morao odigrati all – in, odneo bih pot od 77 £ koji bi bio najbolji u mojoj dosadašnjoj praksi. Gubitak je iznosio netto 12 £ jer nisam pred sobom imao dovoljno žetona. Toliko me je koštalo to što nisam bio dovoljno pažljiv. Mada sam ja od onih koji pokušavaju da obrate mnogo pažnje na takve stvari,ovo mi nije bio prvi put.
Nemoj napraviti grešku poput ove!

Tu treba da se priča i o drugom značenju all – in pravila. Radi se o tome da te program automatski prebaci na all -in ako ti se veza prekida ili u slučaju da ne odreaguješ na vreme. Sa ovim ustvari štite igrače sa lošom internet vezom: da ne izgube barem onaj novac koji su uložili pre prekida veze. Ovo je sasvim logično i dobro pravilo, mada je i ono verovatno zloupotrebljivo. Tako da poker-sale dozvoljavaju jedan ovakav „tehnički all-in” (eventualno 2) u 24 sata. Odnosno, ako iz bilo kog razloga potrošiš tu jednu all-in mogućnost, ostaješ neko vreme bez zaštite. Na ovo jako obrati pažnju! I najbolja i najstabilnija internet veza može da se prekine bilo kada! Mada najveća opasnost nije od prekida internet veze, već od toga da ne odreaguješ na vreme.

Jednostavno se npr, zableneš, ili ako igraš simultano, zbog neke zanimljive partije zapostaviš onu drugu, eventualno ti zazvoni telefon, pa istekne veme za razmišljanje dok se ti vratiš do računara, itd… Znači, može bilo šta da se dogodi.
Ukoliko negde iskoristiš svoj all-in – ako si u mogućnosti – piši odmah support-u da ti ga nameste ponovo! Bitno je, međutim, da to ne zloupotrebljavaš. Verovatno ne vole ni oni manuelno s tim da se zezaju,a da i ne govorimo o tome da im možeš postati sumnjiv ako često tražiš ponovni all-in.

Druga opcija kad iskoristiš svoj all-in u nekoj od sala za poker jeste da napustiš istu i nastaviš s igrom na drugom mestu čim se pogorša prosek stola! Preduslov za ovo jeste da imaš account na više poker sajtova, ali nakon nekoliko meseci igre će to sigurno tako i biti.
Ukoliko ti se desi da u roku od 3 -4 session-a ne odreaguješ na vreme u pojedinim partijama, najbolje je da prekineš sa pokerom za taj dan. Ako su se all-in-ovi desili zbog loše veze, prekini iz razloga što ti niko ne garantuje da net neće biti takav i u narednih nekoliko sati,a ako si se nekoliko puta čisto zamislio, pa zbog toga nisi odreagovao, verovatno nisi mentalno pripremljen u tolikoj meri da igraš efikasno. Bolje je ako odmoriš malo.

Najbolje online kockarnice

Flop

Flop je najzanimljiviji deo hold`em pokera. U njemu se donosi najviše odluka, praktično u ovom ...

Pozicija

Pre nego što pređemo na početnu strategiju, moramo razgovarati o još jednoj bitnoj stvari. To ...

Sa kojim ulogom igrati

Pitanje je ozbiljnije, nego što se na prvi pogled čini! Naime, određivanje osnovnog uloga – ...

Freeroll turniri

U slobodnom prevodu: besplatna takmičenja. Negde na ovom sajtu je dosta dobro opisano na koji ...

Šanse u pokeru

Pokušali smo da navedemo procentualne šanse za određene kombinacije karata. Ovo može poslužiti kao vodič ...