Home / Savjeti za klađenje – kako se kladiti?

Savjeti za klađenje – kako se kladiti?

1.Jedno od najvažnijih pravila jeste da se kladite samo sa novcem koje ste spremni da izgubite. Nikada nemojte ulagati novace koji su Vam potrebni za ispunjavanje osnovnih životnih potreba. Nakon što ste uplatili novac morate biti spremni da cete ih možda izgubiti!

2.Napravite money managment strategiju za naredni period kako cete igrati. Odredite maksimalni ulog (fiksni ili %banke) te izradite pravila kojih ćete se pridržavati u narednom periodu. Preporuke jesu da maksimalni ulog ne prelazi 1,5-2% banke, međutim ovisno o Vašoj sklonosti riziku postotak možete povežati ili smanjiti za par postotaka.

3. Napravite banku i odvojite odredjeni dio novaca koji ce Vam koristiti iskljucivo za klađenje

4. Vodite evidenciju o svakom uplaćenom listiću i o stanju banke. Samo žete na taj način znati dali ste i koliko u plusu ili minusu, a analizirajući arhivu možete pronaći greške koje činite i da ih eliminišete što že rezultirati većim prinosima.

5. Budite disciplinovani! Nakon što odredite money managmet, banku i pravila morate ih se pridržavati jer je to jedini put do uspeha.

6. Odredite sportove i lige koje cete pratiti. Ponuda je danas preopširna da biste svaku ligu mogli pratiti kako spada, zato odaberite lige koje najbolje poznajete te se detaljnije posvetite njima.

7. Proberite ponudu te odaberite zanimljive parove koje ćete analizirati. Za svaku utakmicu uzmite u obzir statistiku, međusobne oglede, motivaciju ekipa, povrede, sastave u kojima ce ekipe istrcati na teren….

8. Ziceri koji prolaze 100% ne postoje i koliko god bio koeficijent i koliko se god činilo nemoguće da favorit u toj utakmici ne pobjedi, iznenađenja se događaju i zato i imate banku da biste disperzirali rizik

9. Ne kladite se da biste se kladili nego da biste dobili. Zato se nemojte kladiti svaki dan, već onda kada ste pronašli parove za koje smatrate da će proći, makar trebali pricekati i par dana. Nemojte se kladiti na utakmice samo zato što su u prienosu na televiziji.

10. Manje je više. Nemojte biti pohlepni kod slaganja oklada. Rađe odigrajte par manjih oklada i dobijte ,nego par više, pa da padnete na jednom paru.

11. Izbacite emocije. Nemojte se kladiti na ekipe za koje navijate ukoliko nemate argumenata koji će opravdati vaš pick

12. Nemojte se kladiti na osnovu na osnovu predosecaja da će neka ekipa pobijediti. Na listiću se smiju nalaziti samo dobro analizirani parovi.

13. Ne dopustite da emocije prevladaju razumom, te da nakon izgubljenog listića iz besa uplatite tiket na kojem se nalaze parovi koje niste analizirali jer je to najbrži put u propast

14. Budite spremni na crne serije gdje ćete na nekoliko tiketa za redom padati na jednom (često i zadnjem) paru. Ostanite disciplinirani te igrajte i dalje svoju igru. Morate se pomiriti i biti spremni da će se ovakve situacije dešavati te se morate znati nositi sa njima

15. Ukoliko se ozbiljnije bavite klađenjem nađite dva dana (preporuka ponedeljak i petak) kada nije neka ponuda, te se u ta dva dana odmorite od stresnog života koje profesionalno klađenje pruža. Ukoliko situacija zahtjeva ohladite glavu te izanalizirajte posljednje period igre. Posvetite se drugim stvarima i osobama koji ponekad pate radi vašeg stila života koji klađenje sa sobom nosi.