Home / Poker Savjeti / Poker vs. online poker

Poker vs. online poker

online-poker

To je ono za čim nećeš imati potrebe tokom online pokera. Mnogi ljudi igraju online baš zbog toga što se boje da bi se odali govorom tela. Većina mitova o pokeru su upravo na tu temu, tj. govore o tome da veliki igrači čitaju iz očiju protivnika karte koje drže u ruci i na taj način osvajaju čitava bogatstva. Svakako da ima neke istine u tome, ali ne postaje se dobar pokeraš na osnovu toga. Pitajte profesionalne pokeraše, jednoglasno će izjaviti da u uspehu neverbalna komunikacija učestvuje sa 20% . Preostalih 80% se odnosi na primenu adekvatne strategije, odnosno na dobroj proceni strategije protivnika.

Znači, ne treba da se zapazi u kolikoj meri mu se prošire zenice kad u ruci drži veliki par, već npr. da kad je jak par u pitanju, on nikad ne diže ulog sa početne pozicije ili da kreće sa bilo koje pozicije ako ima Axs, itd. Za to nije potrebno da se protivnik gleda, to se savršeno vidi i na monitoru. Čak šta više, možemo voditi i beleške o slabim tačkama protivnika. Neki poker-klijenti ti i pomažu u tome, o pojedinim protivnicima možemo pisati beleške unutar klijenta koje možemo ponovno čitati u bilo koje vreme.

Postoje i razne druge prednosti: prilikom online pokera možemo koristiti ištampane tabele početne strategije, a možemo koristiti i kockicu za bacanje da bi slučajnost pri podizanju uloga sa kartom koja nosi sa sobom 1/6 šanse bila zagarntovana.

Takođe nas nije blam da se češemo, podrigujemo ili da jednostavno igramo u donjem vešu, igra je omogućena u bilo koje doba dana i noći, nema utrošenog vremena na putovanje, nema ni troškova putovanja, niti je potrebno izdvajati novac za dealerovu napojnicu. Zaključak je da više vredi igrati se online, nego uživo.

Naravno da se par puta treba oprobati i u igri licem u lice u nekom od kasina u kojoj ima poker sale, čisto iz radoznalosti. Ali može da se igra i sa društvom uz mali ulog za kuhinjskim stolom.

Najbolje online kockarnice

Pozicija

Pre nego što pređemo na početnu strategiju, moramo razgovarati o još jednoj bitnoj stvari. To ...

Sa kojim ulogom igrati

Pitanje je ozbiljnije, nego što se na prvi pogled čini! Naime, određivanje osnovnog uloga – ...

Freeroll turniri

U slobodnom prevodu: besplatna takmičenja. Negde na ovom sajtu je dosta dobro opisano na koji ...

Šanse u pokeru

Pokušali smo da navedemo procentualne šanse za određene kombinacije karata. Ovo može poslužiti kao vodič ...

Izgradnja Bankroll-a

Bankroll je račun/nalog koji imaš na sajtu gde igraš poker. Ovaj članak sam ustvari napisao ...