Home / Poker Savjeti / Freeroll turniri

Freeroll turniri

freerolltur

U slobodnom prevodu: besplatna takmičenja. Negde na ovom sajtu je dosta dobro opisano na koji način funkcionišu ova takmičenja. Freeroll takmičenja se razlikuju od običnih turnira po tome što se – pogodite – ne plaća participacija. Poker sajtovi organizuju ovakva takmičenja uglavnom u promotivne svrhe, da privuku potencijalne igrače, tako da iako nema participacije, postoje nagrade. Naravno, ove nagrade su samo mrvica naspram onih koje se mogu osvojiti na pravim takmičenjima, ali poklonu se u zube ne gleda. (Dodajem, da na ponekim freeroll takmičenjima vrednosti prva tri osvojena mesta iznose i preko100$, a to i nije loše)

Zašto je dobar freeroll?

Kao prvo, besplatan je.

Bez uplate se može osvojiti nekoliko dolara, sa kojim se lako, bez rizika mogu učiniti prvi koraci u game ringu.

Mnogo je bolja prilika nego igra za PLAY-MONEY stolovima.

O poslednjoj stavki malo detaljnije:

Kao što sam već napisao, PLAY-MONEY igre nemaju veze sa pokerom, tako da one ne mogu biti od koristi za beslatno vežbanje. Freeroll tournamenti su, međutim, savršeni za tu svrhu. Naravno, postoje i ovde glupi igrači, koji igraju bez veze, ali otprilike ovi na polovini turnira otpadnu (ili počnu igrati normalno). O tog trenutka igra se ne razlikuje znatno od žestoke borbe u kojem se može steći mnogo iskustva.

Jedina stvar, na koju treba paziti, jeste da se stategija takmičenja u pokeru znatno razlikuje od normalnih igara. Ovako stečena iskustva se ne mogu bezuslovno iskoristiti u game-ringu, ali je u pogledu vrednosti igre najbolja mogućnost za vežbanje.

Ponekad pojedini poker sajtovi organuzuju dosta ozbiljne freeroll turnire. Na primer, u slučaju velikih promotivnih aktivnosti, ili možda povodom Uskrsa ili Božića. Ja sam, na primer, učestvovao u jednom freeroll turniru u kojem su ukupno podelili 10 000$ (desethiljada dolara).

Ako neko nije spreman da izdvoji veće količine novca za poker, neka mu se približi iz ovog ugla! Sajt koji preporučujem: http://www.freerollplayers.com/. Na ovom sajtu, takođe, postoji stranica pod nazivom “besplatna takmičenja”, gde možeš naći sva značajnije freeroll takmičenja.

Još nešto: Na mnogim mestima se freerollom nazivaju, koji nemaju participaciju koja se može izraziti u dolarima, ali je učešće u takmičenju uslovljeno nečim. Na primer, potrebno je da iza sebe takmičar ima odigrano u određenoj visini rake-hand-a, ili je potrebno igrati određen broj sati na datom sajtu itd… Nažalost, ovakva takmičenja su freeroll samo za igrače koji inače redovno igraju poker na tom sajtu. Bet365 poker sajt, na primer, mesečno organizuje freeroll za igrače koji su prethodnog meseca odigrali u visini od 250 rake hand-a.

Dakle, ako nećeš – ili ne želiš – da rizikuješ ni jedan dolar, ali te ipak zanima stvar toliko da bi slobodno vreme rado žrtvovao na poker, onda počni da učestvuješ u freerollovima!

Najbolje online kockarnice

Flop

Flop je najzanimljiviji deo hold`em pokera. U njemu se donosi najviše odluka, praktično u ovom ...

Pozicija

Pre nego što pređemo na početnu strategiju, moramo razgovarati o još jednoj bitnoj stvari. To ...

Sa kojim ulogom igrati

Pitanje je ozbiljnije, nego što se na prvi pogled čini! Naime, određivanje osnovnog uloga – ...

Šanse u pokeru

Pokušali smo da navedemo procentualne šanse za određene kombinacije karata. Ovo može poslužiti kao vodič ...

Izgradnja Bankroll-a

Bankroll je račun/nalog koji imaš na sajtu gde igraš poker. Ovaj članak sam ustvari napisao ...