Home / Poker Savjeti / Prvi koraci u igranju pokera na interentu

Prvi koraci u igranju pokera na interentu

online-pokerAko si odlučio da igraš online poker, kao prvo moraš izabrati jedan pokerski program sa kojim ćeš igrati. Na netu postoji otprilike 200 online poker sajtova, odnosno na raspolaganju stoji veliki izbor. Vredi se oprobati na više sajtova – svuda je pomalo drugačije društvo i treba da pronađeš mesta koja će tebi najviše odgovarati. Pre nego što uplatiš novac na neki online poker sajt, informiši se o njemu detaljno. Najvažnije stvari jesu:

Da li na sajtu postoji igra sa limitom koji Tebi odgovara?

Ako prvi put igraš online poker, onda je bolje da počneš na sajtovima gde je moguća igra sa niskim ulogom. Na mnogim mestima postoji igra sa minimalnim ulogom od 0.01$ ili 0.02$. Skoro na svim sajtovima postoji i mogućnost besplatne igre (un.play money), ali su to potpuno neozbiljni stolovi, a igra za tim stolovima nema nikakve veze sa pravim pokerom. (Pogodni su za to da naučiš da koristiš softver i da detaljno upoznaš pravila igre). Preporučljivija su ,dakle mesta sa malim limitom od mesta gde je igra besplatna.

Česta su takmičenja na koja se možeš besplatno prijaviti i osvojiti novac. U njima vredi učestvovati. Nagrade nisu neke ozbiljne svote novca (obično se daju u obliku bonusa, što znači da se ne mogu podići) ali na ovaj način možeš da stekneš puno iskustva.

Da li naplaćuju proviziju prilikom uplate?

Na online poker sajtovima postoji bezbroj načina plaćanja. Najčešći jeste putem kreditne kartice. Obično su uplate karticama bez provizije, ali postije sajtovi gde odbiju određeni procenat od uplaćenog iznosa. Za plaćanje treba da izabereš karticu koja je pogodna za internet uplate. Visa Classic je, na primer, odlično rešenje. Uspeli smo da uplatimo kredit i sa Visa Virtuon karticom Raifeissen banke.

Bonusi

Na mnogim sajtovima se prilikom prve uplate dobija određeni bonus. Vredi veoma pažljivo pročitati ograničenja u vezi ovakvih bonusa, jer svaki sajt postavlja posebne uslove za njegovo podizanje. Negde je dovoljno par sati igre ili nekoliko stotina deljenja, a nekad je potrebno nekoliko meseci igre da bi podizanje bonusa bilo moguće. Ako nisi dovoljno oprezan, lako se možeš prevariti.

Podizanje dobitka

Svako igra da bi podigao veći novčani iznos od onog koji je uložio. Uglavnom je moguć povrat novca na kreditnu karticu. Na pojedinim mestima se može tražiti dostava novca na kućnu adresu ekspresnom poštom, koja je pouzdanija od obične, ali se za ovakvu uslugu naplaćuje provizija (20-30$). Obični čekovi su uglavnom besplatni, ali je potrebno informisati se za svaki slučaj, jer ima gde je besplatan samo jedan ček nedeljno/mesečno, a ima gde se svaki ček naplaćuje. Na više mesta je moguće nalogom za prenos tražiti povraćaj novca, ali se za to skoro uvek plaća oko 30$.

Uglavnom postoji minimalan iznos koji je moguće povratiti (najčešće 50$). Ovo je važno iz tog razloga što, ako si uplatio malu količinu novca, a nisi uspeo da dobiješ, onda je moguće da ostatak nećeš moći tek tako da tražiš nazad.

About Bob Rock

Bob Rock (Robert Rock) niskog sam rasta i imam veliki nos . Zbog toga sam iskompleksiran i tanak sa živcima. U vječnoj sam svađi sa svima. Imam tri brata, Tim, Tom i Tumb, koji su prije bili kriminalci. Naš otac je poginio u pljački banke a majka je pogubljena na električnoj stolici.

Najbolje online kockarnice

Pozicija

Pre nego što pređemo na početnu strategiju, moramo razgovarati o još jednoj bitnoj stvari. To ...

Sa kojim ulogom igrati

Pitanje je ozbiljnije, nego što se na prvi pogled čini! Naime, određivanje osnovnog uloga – ...

Freeroll turniri

U slobodnom prevodu: besplatna takmičenja. Negde na ovom sajtu je dosta dobro opisano na koji ...

Šanse u pokeru

Pokušali smo da navedemo procentualne šanse za određene kombinacije karata. Ovo može poslužiti kao vodič ...

Izgradnja Bankroll-a

Bankroll je račun/nalog koji imaš na sajtu gde igraš poker. Ovaj članak sam ustvari napisao ...