Home / Porez na dobitke u kladionici?

Porez na dobitke u kladionici?

U Hrvatskoj se oporezuju svi dobici na klađenje stopom poreza od 10%, do skoro su bili izuzeti dobici do 750 kn ali to je izmjenjeno i od skoro porezu na dobitke u kladionici podlježu svi dobici na domaćim kladionicama ,u Bosni i Hercegovini porez na dobitke u kladionici iznosi isto tako 10% na dobitke iznad 100 km.U Srbiji je iznos poreza na dobitke u kladionici 20%.Porez se plaća i na uloženi dio a ne samo na ostvareni dobitak.U Hrvatskoj pored poreza naplaćuju se i takozvani MT manipulativni troškovi u iznosu 5%.

Naprimjer zamislimo da uplaćujemo 100 kn na jedan sportski događaj sa kvotom 2.00. Uplata od 100 kn je u odmah oporezovana s 5% pa se samo 95 kn množi sa kvotom. Dobitak je 190 kn, ali je oporezovan sa 10% na osovo poreza na dobitke u kladionici i iznosit će 171 kn.
To znači da smo umjesto kvote 2 dobili kvotu 1.71.

U Srbiji je porez na dobitke 20% u BIH 10% tako da domaće kladionice u startu imaju mnogo manje kvote nego globalne online kladionice.

Na popularnim online kladionicama nema ni manipulativnih troškova niti ste obavezni da platite bilo kakav porez na dobitak, uplate i isplate možete anonimno vršiti preko online banaka (Neteller ili Skrill)

Na online kladionicama uplata na kvotu 2 znači upravo to uplatu na kvotu 2.

To je jedan od glavnih inajvećih razloga zašto se kladiti na svijetskim online kladionicama.

Osim toga globalne online kladionice nude dosta veće kvote, nude besplatne prijenose većine sportskih događaja,razne promotivne akcije i bonuse na prvi depozit,besplatne oklade i još mnogo toga.

Kako se kladiti online vodič u tri koraka

1.Otvorite račun na Netelleru

Klikom ovde registriraj te se i besplatno otvorite Neteller računu odaberi te euro kao valutu i zatraži te Neteller Net+ Mastercard koja će vam stići poštom za desetak dana.
Progledajte ovaj članak kako bi saznali više informacija o Netelleru.

2.Odaberite online kladionicu

Odaberite jednu ili više online kladionica i registrujte račun.Ako ste početnik i nemate iskustva u online klađenju najbolje je da izaberete neku kladionicu koja je prevedena na hrvatski ili srpski jezik.Listu takvih kladionica mozete vidjeti ovde i obavezno pročitajte članak najbolje online kladionice

3. Uplate i isplate sa Netellerom

Sada možete uplaćivati i isplaćivati novac koristeći Neteller.Svaki dobitak možete podignuti na prvom bankomatu sa Netellerovom karticom Net+ Mastercard.
Sada se možete kladiti iz udobnosti svog doma oslobođeni bilo kakvog poreza na dobittke u kladionici ili se kladiti sa bilo kojeg mjesta gde se nalazite koristeći mobilni smart telefon.Isplata je veoma brza i zavisi od kladionice do kladionice ali uglavnom je to od nekoliko minuta pa do 2-3 sata koliko je potrebno da online kladionica nakon što se traži isplata prebaci pare na neteller.

Igrači iz Hrvatske imaju i na raspolaganju i paysafecard koga kao način za uplate podržavaju sve online kladionice,poker sobe i online casina.Paysafecard je vodeći evropski prepaid način plaćanja koji možete da koristite za brzo i lako plaćanje, bez potrebe da unosite vaš broj kreditne kartice ili podatke bankovnog računa.Paysafe kartica je kartica koja se kupi, kao i predplatna kartica za mobitel.Ulaskom Hrvatske u EU počela je prodaja i u Hrvatskoj.
Paysafecard bonovi se mogu kupiti na Tisak kioscima, INA i Petrol benzinskim postajama, a postoje u vrijednostima od 50, 100, 200 i 500 HRK.Sa jednim bonom možete izvršiti nekoliko uplata na različitim mjestima nemorate potrošiti cijeli iznos odjednom. Ako ne želite raditi direktnu uplatu na online kladionicu možete isto tako nadopuniti sa paysafecard bonom Skrill ili Neteller račun, a zatim preko njih radite uplate i isplate prema online kladionicama.

Najbliže prodajno mjesto mozete naći na ovom linku
https://www.paysafecard.com/hr-hr/kupnja/
U polje za pretragu prodajnih mjesta unesite svoj poštanski broj ili adresu – odmah će vam se prikazati svi paysafecard prodavači koji su blizu vas.