Home / Neteller vodič

Neteller vodič

Pripremili smo Neteller vodič za početnike.Kako se registrovati na neteller?Kako verifikovati neteller račun?

Registracija Neteller računa.
Otvaranje neteller računa je potpuno besplatno.

Klikom na link neteller, otvoriće vam se početna stranica Neteller online banke kao na slici ispod.Kliknite na „Join for free“.

neteller1

Sada vam se otvorio formular za registraciju tu unosite vašu e-mail adresu, lozinku i izaberite valutu računa.
Valutu Neteller računa možete izabrati samo jednom i to prilikom registracije. Ne postoji dodatna opcija promene valute nakon registracije računa.
Preporuka je da kao valutu računa izaberete valutu koju ćete najčešće koristiti prilikom online transakcija. Upišite vaše lične podatke: ime i prezime, datum rođenja, pol, adresu, region, državu prebivališta i broj telefona.

Prilikom ispunjavanja ovog formulara, navedete istu adresu prebivališta kao u vašem ličnom dokumentu (pasošu ili ličnoj karti). Ne koristite slova sa kvačicama.

Klikom na „Join now“ završili ste prvi deo procesa registracije. U sledećem delu procesa registracije, neophodno je da potvrdite vašu e-mail adresu i izaberete i odgovorite na tri sigurnosna pitanja.

neteller2

Sigurnosna pitanja sami birate kao i odgovor na pitanja i svaki odgovor mora biti jedinstven. Ne možete upotrebiti isto sigurnosno pitanje dva puta.Ova pitanja i odgovore najbolje je da zapišete jer će vam posle trebati u slučaju bilo kakvih problema to je glavni dokaz da ste upravo vi pravi vlasnik računa.

Klikom na „Continue“ otvoriće se stranica sa identifikacionim i sigurnosnim brojem vašeg Neteller računa. Jedinstveni sigurnosni ID računa (Secure ID) biće vam potreban za određene Neteller transakcije, kao i za izradu Neteller mastercard kartice. Identifikacioni broj računa (Account ID) je broj koji ćete koristiti za isplate .

neteller3

neteller4

Nakon uspešne registracije, klikom na „Sign in“ na početnoj stranici Neteller online banke, pristupate svom neteller računu „Account“ .

neteller5

Kako verifikovati neteller račun?

Čim na vaš neteller račun bude doznačena neka suma novca pojaviće vam se Verify your Identity kao na gornjoj slici

Klikom na „Verify your Identity“ otvoriće se stranica kao na ovoj slici

neteller6

Odaberite vrstu dokumenta u padajućem meniju i unesite identifikacioni broj dokumenata, kao i datum važenja dokumenta.

Klikom na „Continue“, započinje proces učitavanja dokumenta i otvara se stranica gde dalje klikom na „Start verification“ pokrećete proces verifikacije dokumenta.
neteller7

neteller8

Odaberite državu gde je dokument izdat i vrstu dokumenta. Možete izabrati pasoš, ličnu kartu ili vozačku dozvolu. Izborom dokumenta, otvoriće se stranica gde počinje proces učitavanja dokumenta.

neteller9

Ako nemate skeniran dokumet možete izabarti opciju use webcam to scen document,da vašom web kamrom skenirate dokument.
Ako imate skener i skenirali ste dokumet onda daberete opciju „Upload existing image“ za učitavanje skenirane slike vašeg identifikacionog dokumenta. Skenirani dokument ne sme biti veći od 5 MB i mora biti u formatu JPG ili PNG.
neteller10

Kliknite na „Choose file“ i učitajte skenirani fajl dokumenta, zatim kliknite na „Confirm“ i sačekajte dok se ne otvori stranica kao na slici:neteller11

Na ovoj stranici biće prikazan proces analize skeniranih fajlova dokumenata. Nemojte zatvarati prozor dok se postupak ne završi. Nakon završetka analize dokumenata, prozor će se automatski zatvoriti i otvoriće se stranica sa prikazom potvrde da su vaši dokumenti uspešno učitani i prihvaćeni.

neteller12

Ova poruka potvrđuje da su dokumenti primljeni i da su trenutno u obradi.
Kad administratori Neteller servisa provere i odobre vaša dokumenta, bićete obavešteni e-mail porukom da je vaš Neteller račun verifikovan.


Netteler NET+ Mastercard kartica

Nakon uspešne verifikacije Neteller naloga, biće vam omogućen pristup meniju Net+ Prepaid MasterCard.

Net+ Prepaid MasterCard – plastična

Neteller plastična MasterCard kartica je debitna kartica sa kojom trošite novac sa vašeg Neteller računa. Možete je koristiti u svim zemljama svijeta gde je prihvaćen MasterCard. Budući da je Neteller kartica povezana sa vašim Neteller računom, istog trenutka kada vam stigne isplata sa online kladionica, odmah možete trošiti novac sa kartice, podizanjem gotovine na bankomatima ili plaćanjem u radnjama gde prihvataju MasterCard.

Posedovanjem ove kartice, izbegavate slanje novca na bankovni račun ili povlačenje novca na kartice raznih domaćih banaka. Novac vam je odmah dostupan i nema nikakvog poreza na dobitke kladionica.
Izrada Neteller kartice košta 10 eur. Kartica važi 3 godine. Nema troškova mesečnog održavanja računa i 10eur su vaši jedini troškovi. Provizija za podizanje gotovine na bankomatima iznosi 4 eur i fiksna je. Neteller ne naplaćuje proviziju ako karticu koristite za plaćanje u radnjama.

Da biste dobili plastičnu Net+ karticu, prijavite se na Netteler račun i izaberite „Net+ cards“ .
neteller13

Klknite na „Get a plastic card“ . Otvoriće se novi prozor kao na slici:

neteller14

U opciji „Card Currency“ izaberite valutu Neteller kartice. Preporuka je da kao valutu kartice izaberete valutu Neteller računa.

Potvrdite vašu adresu stanovanja koju ste uneli prilikom registracije. Ako želite da kartica stigne na drugu adresu, promenite je u opciji „Change address“ .

Kliknite na „Submit“ i nastavite sa procesom prijave za karticu. Otvara se nova stranica sa potvrdom da je zahtev za izradu kartice primljen.

neteller15

Aktivacija Netteler kartice

Kada vam kartica stigne na kućnu adresu, neophodno je aktivarati karticu. Karticu aktivirate u odeljku Net+Card vašeg Neteller računa. Net+ card stranica izgledaće kao na slici:

neteller16

Izaberite „Activate card“ .

neteller17

Unesite broj vaše Neteller kartice i trocifreni CVC kod koji se nalazi na poleđini vaše kartice. Kliknite na „Activate my card“ . Nakon nekoliko sekundi, na ekranu vašeg računara, pojaviće se prozor sa PIN kodom. Upišite PIN kod i nastavite dalje. Otvoriće se sledeći prozor:neteller18

Kliknite na „Continue“ i završite postupak aktivacije Neteller kartice.